Skip to main content

Hvis du overvejer en rejse til Japan, er her nogle tips til at komme derhen. Læs om Japans forskellige typer overnatningssteder, hvor meget du skal budgettere med hver, og hvordan du køber et lokalt telefon-sim-kort, før du rejser. Vi vil også dække nogle almindelige problemer, som turister ofte står over for, når de er i landet, såsom manglen på offentlig transport og dyre taxaer. Husk også, at adgangskravene kan ændre sig med et øjebliks varsel, så det er vigtigt at holde sig opdateret.

Budgetterer for en tur til Japan

En af de bedste måder at minimere den økonomiske byrde på din rejse til Japan er ved at lægge budget for det. Ved at dele store udgifter op i flere mindre hen over året, kan du spare betydelige penge. Her er nogle tips til at komme i gang. Brug af Airbnb kan også hjælpe dig med at få oplevelsen af ​​at leve som en lokal, mens du stadig holder dig inden for dit budget. Japan er fyldt med shoppingmuligheder, så lav en liste over, hvad du planlægger at købe. Sørg for at inkludere overslag over priserne, så du kan holde dig til dit budget.

Typer af indkvartering i Japan

Når du rejser til Japan, er der mange forskellige typer overnatningsmuligheder. Disse omfatter hoteller i vestlig stil og bed and breakfasts. Generelt er disse typer overnatningssteder rene og har det grundlæggende, som du måske har brug for, men prisen kan variere meget. Du ønsker måske at bo på et luksushotel, som normalt har flere faciliteter, eller du kan vælge en mere budgetvenlig indkvarteringsmulighed. I begge tilfælde kan du forvente at være komfortabel og få alt det grundlæggende, du har brug for.

Omkostninger ved ophold på et ryokan eller kapselhotel

Når du rejser til Japan, så overvej at bo på en ryokan eller et kapselhotel til din bolig. Oplevelsen er unik og anderledes end hjemme, men det er også meget billigere end at bo på et almindeligt hotel. Prisen for en overnatning på et kapselhotel varierer fra tre til seks tusinde yen (omkring $25-$50), afhængigt af stilen, beliggenheden og antallet af tilbageværende værelser.

Køb af et lokalt sim-kort, inden du rejser til Japan

Når du rejser til Japan, er det en god idé at købe et lokalt SIM-kort, som er en mobiltelefon, der virker i landet. Du kan vælge at bruge et SIM-kort kun til data eller en telefon, der kun fungerer til opkald. Et forudbetalt tale- og data-SIM koster omkring 10.000 japanske yen og leveres med 60 minutters taletid og 3 GB data hver måned. Disse SIM-kort kan købes i elektroniske butikker, stande på togstationer, lufthavne, dagligvarebutikker og rejsebureauer.

Japansk hjernebetændelse i landdistrikter

Mens risikoen for at pådrage sig japansk hjernebetændelse, mens de rejser til Japan, er lav for de fleste mennesker, er den meget højere for rejsende, der opholder sig i landdistrikter og besøger de endemiske regioner. For at reducere risikoen for infektion bør rejsende blive vaccineret mod JEV, som giver 80-90 procent beskyttelse, bruge myggemidler og bære passende tøj. Hvis det er muligt, bør rejsende også bruge spoler eller vaporizers for at forhindre myggestik.

At komme rundt i Japan uden at kende nogen japansk

Selvom det er muligt at komme rundt i Japan uden at kende nogen japansk, gør langt de fleste mennesker det ikke. Mens de fleste japanere ikke taler engelsk, vil du finde masser af mennesker, der taler nogle grundlæggende sætninger. Den nemmeste måde at komme rundt på er at være forberedt med mindst et grundlæggende kendskab til det japanske sprog og ressourcer som Google Maps og Google Translate. Det er også en god idé at medbringe et engelsksproget kort og et par ord på japansk for at hjælpe dig med at finde vej. Hvis du er usikker, kan du altid bruge et engelsksproget skilt og rulle på skærmen for at hjælpe dig med at finde ud af, hvilken retning du skal i.